کافه و رستوران طهرونچی

رستوران طهرونچی ، صرف غذا با خاطرات طهران قدیم

تبلیغات
فیلم ها و کلیپ های جدیدخطاطی اسم شماتلگرام دکوراتور
شاید تصور کنید در دل بلوار میرداماد فقط کافی‌ شاپ‌ ها و رستوران‌ های مدرن جای دارند؛ اما در کوچه‌ ی دفینه ، رستورانی به تازگی افتتاح شده که یادآور طهران قدیم است. در بازدیدی که از این رستوران داشتیم به طور اتفاقی معمار و طراح این رستوران ، مهندس حمیدرضا خوئی را دیدیم و در مورد معماری این رستوران گپ زدیم.

 مقالات مرتبط

رستوران باسکت ، شاهکار معمار ایرانی در کالیفرنیای آمریکا!

تاریخچه رستوران طهرونچی

بنای رستوران طهرونچی که متعلق به قبل انقلاب بوده در طول زمان های مختلف کاربری‌ های متفاوتی داشته؛ از مبل فروشی و انتشاراتی تا رستوران فست فود. البته بنا از آخرین کاربری آن یعنی فست فود بسیار تغییر کرده و بازسازی شده است.

معماری رستوران طهرونچی

سبک معماری رستوران طهرونچی ایرانی است. در سمت چپ ورودی ، سرویس بهداشتی وجود دارد که در واقع از فضای رستوران جدا شده است. کمی جلوتر وارد سالن رستوران می‌شویم که روبرو کانتر و سمت راست آن آشپزخانه است. دکوراسیون داخلی رستوران به گونه‎‌ ای است که میز و صندلی‌ ها همگی به صورت غرفه‌ های پی در پی بر روی یک محور ، در دو طرف فضا چیده شده‌ اند.

رستوران طهرونچی

رستوران طهرونچی

در قسمت شاه نشین ، یک میز کنفرانس وجود دارد که روبروی آن پنجره‌ هایی به سبک معماری ایرانی قرار دارد. این پنجره‌ ی بزرگ باعث زیبایی شاه نشین و تلطیف فضا شده است و برای آن هایی که به عکاسی علاقه دارند این قسمت رستوران به شدت توصیه می‌ شود.

در سمت چپ شاه نشین کانتر کافه یا شربت‌ خانه وجود دارد که در واقع بین میز و صندلی‌ ها و ورودی تراس است. قابل ذکر است که فضای تراس هم مناسب نشستن و استفاده از فضاست.

سخن معمار رستوران طهرونچی

به گفته‌ ی مهندس خوئی ، نکته‌ ی قابل توجه در این بنا سقف بلند آن است که ایشان سعی داشتند تا این پتانسیل را بر هم نزنند و به درستی از آن استفاده کنند. علاقه‌ ی معمار به معماری اصیل ایرانی و همچنین درخواست کارفرما باعث خلق چنین فضایی شد.
به نظر ایشان طراحی رستوران مانند طراحی صحنه‌ ی تئاتر است که مخاطب برای چند ساعت فقط در آن مکان حضور دارد و باید این چند ساعت برایش لذت بخش باشد.

معماری رستوران طهرونچی در واقع همان سبک معماری ایرانیست اما به شکل مدرن و با جزییات کمتر. اما معمار این فضا درگیر نوستالژی نبود و دغدغه و علاقه‌ اش معماری ایرانی بود نه صرفا یادآوری معماری قدیم. ایشان به درخواست کارفرما که فضای تو در تو در رستوران ایجاد کند این گونه پاسخ می‌ دهد: در بنایی با ارتفاع زیاد ایجاد فضاهای تو در تو در صورتی امکان پذیر است که سقف کاذب نصب شود و آن هم باعث پرت شدن فضا می‌شود لذا ایشان فضاهای درشت و تفکیک شده ایجاد کردند. توجه به اصالت معماری ایرانی و احیای آن وظیفه‌ ی هر معمار است که بتواند با اصول معماری ایرانی اما مطابق با زمان طراحی کند.

منبع :

چیدانه

رحیم قیم هستم ، علاقمند به تولید محتوای وب برای پروژه های جذاب و دوست داشتنی مثل دکوراتور ...

نظر بدهید

* ایمیل شما نزد ما محفوظ می باشد. فیلدهای ستاره دار الزامی می باشد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.